Project: Denys

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Bij BE SECURE bedenken we graag oplossingen voor de niet-alledaagse problemen van onze klanten. Omdat we gesterkt zijn door de jarenlange ervaring van ons team kunnen we vaak heel fijne out-of-the-box projecten voor onze klanten opleveren. We zijn er best trots op, en we delen ze daarom graag met u.

Wie is de klant?

Denys, een wereldwijde speler op de markt, gespecialiseerd in verschillende disciplines zoals water, energie, bouwkunde en meer. Voor dit project hebben we specifiek gewerkt aan een oplossing voor één van hun complexere hoofdactiviteiten, namelijk tunneling: het boren van tunnels in verschillende ondergronden, onder rivieren of zelfs wereldsteden. Denys kwam bij BE SECURE terecht omdat de bestaande systemen op de markt niet aan hun noden voldeden.

Hoe konden we helpen?

Het grootste issue voor deze klant was het gebrek aan een netwerk in de tunnels, waardoor communicatie slecht verliep en het ook niet mogelijk was om camerabeelden vanuit de tunnel door te sturen. De camerabeelden waren vaak ook van slechte kwaliteit, of was het gewoon niet mogelijk om beelden te maken.

Daarnaast hadden ze ook problemen met het vlot wisselen van bekabelingen voor camera’s en communicatie aan de boorkop van de machines. Dit zorgde voor extra rompslomp en defecten.

Hoe hebben we het opgelost?

In de voorbije 4 jaar heeft BE SECURE samen met Denys een modulaire oplossing ontwikkeld vanuit onze expertise van netwerken en camera’s. Tijdens de ontwikkeling van het systeem hebben we verder ingespeeld op zaken die belangrijk waren voor Denys.

  • Gebrek aan netwerk

We ontwikkelden een oplossing met communicatiekasten die een draadloos netwerk opzetten. Dankzij dit draadloze netwerk en de integratie van een Walkietalkie systeem is communicatie in de tunnel én naar boven toe perfect mogelijk en vooral stabiel. Daarnaast werd er ook een point-to-point belsysteem geïntegreerd met een telefoonhoorn of hoofdtelefoon, geconnecteerd aan de bestaande modules.

De kasten werden ook voorzien van noodbatterijen, zodat in geval van spanningsverlies het systeem kan blijven draaien en noodcommunicatie alsnog mogelijk is. Een heel belangrijke factor op dergelijke risicovolle werven.

Op het draadloze netwerk werd ook Wifi voorzien zodat alternatieve communicatie zoals Whatsapp, Facetime, etc. mogelijk was.

  • Slechte camerabeelden

Er werden hoogwaardige bekabelde camera’s voorzien, voor zowel boven als onder de grond. De ondergrondse camera’s kregen een speciale behuizing, waardoor ze door middel van sterke magneten op bestaande structuren kunnen worden geplaatst.

Door de combinatie van het sterke draadloze netwerk en de hoogwaardige camera’s kan de operator nu heldere en stabiele beelden ontvangen.

  • Rompslomp bij het wisselen van kabels

De communicatiekasten zijn modulair waardoor ze door de operator ook eenvoudig zelf op te bouwen, af te breken en te verplaatsen naar andere werven zijn. Ook de camera’s zelf kunnen makkelijk verplaatst worden.

Wat maakt dit project zo uniek?

  • De oplossing is volledig op maat

Wijzigingen die voor de klant belangrijk zijn worden toegepast op bestaande modules.

  • Kan modulair opgebouwd worden

Dit zorgt voor een eenvoudige installatie en zo kan het systeem telkens opgebouwd worden op basis van de behoeftes per werf.

  • Voorzien van een dedicated VMS (Videomanagementsysteem)

De operator kan het beheer van de camerabeelden volledig naar zijn hand zetten.

BE SECURE heeft als volwaardige partner met de klant en ons team van jonge gedreven mensen en hun unieke vaardigheden een mooi en uitdagend project opgeleverd. Dat kunnen we ook voor u doen.

Staat uw bedrijf voor een lastig vraagstuk op het vlak van beveiliging? Neem contact op en we werken graag samen met u de passende oplossing uit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]