Beveiliging: da’s niet niks.

Omdat elke situatie anders is, werken we bij BE SECURE altijd een aangepaste oplossing uit. Op basis van een risicoanalyse komen we te weten wat precies de aandacht verdient en werken we samen een zinvolle combinatie van detectoren, contacten, sirenes en melders uit.

Productassortiment

Ajax

Ajax is een modern draadloos inbraak- en branddetectiesysteem om uw woning tegen brand en inbraak te beschermen. Als installatiepartner kunnen wij u met een snelle en grondige analyse een oplossing op maat bezorgen. Dit platform maakt gebruik van een performante applicatie en heeft tevens een mooie en subtiele uitstraling.

Vanderbilt

Op zoek naar een uitgebreider systeem met een aantal integraties? Dan bieden de centrales van Vanderbilt een ideale oplossing. Met de vele mogelijkheden die de Vanderbilt centrales bieden is deze oplossing geschikt voor huiselijke omgevingen, winkels, bedrijfsparken en bedrijven.

Risco

Vertrouwt u liever op een bedraad systeem, maar hebt u geen nood aan integratie? Dan is Risco de ideale kwalitatieve tussenstop. Onze werknemers hebben de nodige erkenningen om een detectiesysteem volgens wetgevende regels te ontwerpen.

Risicoanalyse

Kijken, observeren, analyseren. We beginnen met een gedetailleerde risicoanalyse. Op basis daarvan werken we een uniek beveiligingsconcept uit. We houden rekening met de locatie, maar ook met uw budget en wensen. Het resultaat is een combinatie van o.a.:

 • Bewegingsdetectoren
 • Magneetcontacten
 • Binnen- en buitensirenes
 • Rookmelders
 • Doormelding

Draadloos, bedraad of hybride

Bij een nieuwbouw (of uit verzekeringsverplichtingen) kunt u de bekabeling tijdig inplannen. Bij afgewerkte gebouwen zijn (gedeeltelijk) draadloze systemen vaak noodzakelijk.

Meldkamer voor noodsituaties

Uw beveiligingssysteem een extra dimensie geven? Een meldkamer doet het op verschillende manieren:

 • Opvolging 24/7
 • Directe doormelding van de nooddiensten (politie, brandweer, hulpdiensten)
 • Politie geeft prioriteit aan een bericht van een meldkamer
 • De meldkamer brengt u op de hoogte via de telefoon
 • Indien u een camerasysteem bezit heeft de meldkamer een dubbele verificatie en kan de politie gerichter ingrijpen

Onderhoud

Een jaarlijks onderhoud is wettelijk verplicht. Met een jaarlijks preventief onderhoud bent u er zeker van dat uw beveiligingssysteem scherp staat.

We reinigen alle detectoren, vervangen batterijen en testen elk onderdeel van uw systeem.

Rekent u graag op snelle interventie, dag en nacht het hele jaar door? Bij BE SECURE bieden we daarom ook onderhoudscontracten op maat aan.

Hoe zélf uw woning of bedrijf beter beveiligen? Enkele tips.

Organisatorische maatregelen:

 • Doe altijd uw ramen en deuren op slot, ook als u maar voor even afwezig bent.
 • Draag zorg voor uw sleutels. Hang er geen labels aan en laat ze niet aan de binnenkant van ramen of deuren zitten of – erger nog – verstopt onder de deurmat.
 • Geef altijd de indruk dat er iemand aanwezig is: gebruik tijdschakelaars voor de verlichting, laat bij afwezigheid je brievenbus leegmaken en vraag aan je buren om de rolluiken op en af te laten. Vermeld op sociale netwerken vooral niet dat je op vakantie vertrekt.

Plaats aantrekkelijke voorwerpen zoals gsm, laptop, GPS, televisie, hifi-keten, enz. uit het zicht van voorbijgangers. Berg materiaal dat inbrekers van pas zou kunnen komen op, zoals een ladder, tuingereedschap, enz. Merk en registreer uw goederen. Wees een waakzame buur. Een gezonde nieuwsgierigheid voor wat er op straat of bij de buren gebeurt, kan helpen om de risico’s op diefstal te verkleinen. Geef blijk van een gezonde dosis wantrouwen: laat onbekenden niet zomaar binnen zonder geldige reden, ook al lijkt hun verhaal aannemelijk … Bent u voor lange tijd op reis of afwezig? Dan kunt u de politie vragen om uw woning in de gaten te houden.

Beveilig alle zwakke punten van uw woning. Een inbreker raakt na gemiddeld 3 minuten al ontmoedigd – dus is het cruciaal hem zo lang mogelijk buiten te houden.

Alle bereikbare gevelopeningen – deuren, (schuif)ramen, garage en kelderopeningen – moeten dus goed beschermd worden.

Voorzie de buitendeuren van een meerpuntssluiting met minstens drie sluitpunten. Een cilinder die meer dan 2 mm uitsteekt, vormt een potentieel inbraakrisico. Zorg daarom voor een stevige cilinderbescherming (langschild of rozet). Kies voor een veiligheidscilinder met veiligheidskaart. Geen veiligheidsslot? Opteer dan voor een opbouwslot. Kies voor gelaagd glas. Dat is moeilijker in te slaan en vormt voor de inbreker een extra hindernis. Let erop dat het raamkader stevig verankerd zit in het metselwerk. Ga voor vergrendelbare raamkrukken. Zorg voor buitenverlichting die aanspringt wanneer iemand uw woning nadert.

Contact