avnet

Avnet is een wereldwijd technologiebedrijf dat actief is in de distributie en oplossingen van elektronische componenten, cloud en datacenterdiensten, en op maat gemaakte technologische oplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 1921 en heeft sindsdien een prominente rol gespeeld in de elektronica- en technologie-industrie.

Naar aanleiding van slechte ervaringen met hun voorgaande installateur waren ze op zoek naar een integrator die ervaring had met het toegangscontrolesysteem van Genetec, genaamd Synergis, en het camerabewakingssysteem van Genetec, genaamd Omnicast. Aangezien we een Genetec partner zijn en gecertificeerd zijn in zowel toegangscontrole als camerabewaking, hebben we de bestaande problemen van deze klant opgelost.

Meerdere uitbreidingen en aanpassingen

Over de laatste jaren kregen we de kans om ons te bewijzen voor verschillende projecten. Intussen kregen we de kans om een volledige hernieuwing van de camerabewaking op te zetten, een volledige hernieuwing van de inbraakdetectie en een grote uitbreiding/aanpassing van de perimeter via thermische camera’s. Het laatste project dat we voor hen uitvoerden was het voorzien van een beveiligingssysteem op een 2de gebouw die gekoppeld wordt aan de bewakingsloge van het hoofdgebouw. We hielpen deze klant mee om bewaking via de meldkamer op te zetten. Zowel de meldkameroperatoren als de bewakers ter plaatse kunnen hun werk efficiënt uitvoeren dankzij planmanager van Genetec.

Intussen hebben we voor deze klant 65 readers voorzien, 126 camera’s waarvan 16 thermische camera’s en een inbraaksysteem met 20 kasten en meer dan 200 inbraakzones. Als totaalpartner konden we voor deze klant bekabelingswerken, graaf en grondwerken voorzien.

Yard Management systeem

Voor een logistieke partner zoals Avnet met meer dan 20 kades, wordt er veel aandacht besteed aan het bijhouden van alle verkeer op de site. Avnet was reeds geruime tijd op zoek naar een Yard management systeem dat beschikbaar was in meerdere talen en waar chauffeurs verplicht bepaalde informatie moesten meegeven. Be Secure ging deze uitdaging aan en besloot een op maat gemaakte software te schrijven waarin exacte gegevens kunnen worden ingevuld in de taal van de chauffeurs. Deze informatie wordt in Genetec opgeslagen en de chauffeur krijgt tijdelijke toegang middels een QR-code. Als de chauffeur de site verlaat, wordt zijn informatie uitgeschreven. Op deze manier weet men te allen tijde wie aanwezig is op de site. Gebruikte Merken:

  • Genetec Synergis en Omnicast unified platform,
  • Hanwha optische en thermische camera’s,
  • Mercury Controller en HID readers,
  • SPC Vanderbilt inbraakpaneel
Contact