Contacteer ons

PROJECT: DENYS

MICROTUNNELING SOLUTION

Denys, een wereldwijde speler op de markt, gespecialiseerd in verschillende disciplines zoals water, energie, bouwkunde en meer. Voor dit project hebben we gewerkt aan een oplossing voor hun complexe Tunneling activiteiten, en specifieker voor Microtunneling: het boren van tunnels in verschillende ondergronden, onder rivieren of zelfs wereldsteden. Denys kwam bij BE SECURE terecht omdat de bestaande systemen op de markt niet aan hun noden voldeden.

Bij BE SECURE bedenken we graag oplossingen voor de niet-alledaagse problemen van onze klanten. Omdat we gesterkt zijn door de jarenlange ervaring van ons team kunnen we vaak heel fijne out-of-the-box projecten voor onze klanten opleveren. We zijn er best trots op, en we delen ze daarom graag met u.

Hoe konden we helpen?

Het grootste issue voor deze klant was het gebrek aan zicht en communicatie in de tunnels, waardoor communicatie slecht verliep en het ook niet mogelijk was om camerabeelden vanuit de tunnel door te sturen. De camerabeelden waren vaak ook van slechte kwaliteit, of was het gewoon niet mogelijk om beelden te maken.

Daarnaast hadden ze ook problemen met het vlot wisselen van bekabelingen voor camera’s en communicatie aan de boorput. Dit zorgde voor extra rompslomp en defecten.

Hoe hebben we het opgelost?

  • Gebrek aan netwerk

We ontwikkelden een oplossing met communicatiekasten die een draadloos netwerk opzetten. Dankzij dit draadloze netwerk en de integratie van een Walkietalkie systeem is communicatie in de tunnel én naar boven toe perfect mogelijk en vooral stabiel.

De verbinding tussen de tunnel en boorput en de tunnel zelf is volledig draadloos, onafhankelijk van de lengte, vorm en diameter van de tunnel.

Op het draadloze netwerk werd ook Wifi voorzien zodat alternatieve communicatie zoals Whatsapp, Facetime, etc. mogelijk was.

De kasten kunnen ook voorzien worden van noodbatterijen, zodat in geval van spanningsverlies het systeem kan blijven draaien en noodcommunicatie alsnog mogelijk is. Een heel belangrijke factor op risicovolle werven.

9d064033-a7a9-427b-a6b5-c0b8083d95d6

Communicatiekast en PTZ camera

  • Slechte camerabeelden

Er werden hoogwaardige camera’s voorzien, voor zowel boven als onder de grond. Alle camera’s zijn van het type PTZ (Pan-Tilt-Zoom), zodat de operator ze vrij in alle richtingen kan bewegen indien nodig. De bovengrondse camera’s kregen een speciale behuizing, waardoor ze door middel van sterke magneten op bestaande structuren kunnen worden geplaatst.

Door de combinatie van het sterke draadloze netwerk en de hoogwaardige camera’s kan de operator nu heldere en stabiele beelden ontvangen en besturen.

 

WhatsApp Image 2021-02-05 at 12.50.59
  • Rompslomp bij het wisselen van kabels

De communicatiekasten zijn modulair waardoor ze door de operator ook eenvoudig zelf op te bouwen, af te breken en te verplaatsen naar andere werven zijn. Ook de camera’s zelf kunnen makkelijk verplaatst worden. Dit vermindert niet alleen de werktijd, maar verlaagt ook de kans op fouten en defecten aanzienlijk.

abab6dde-65fa-4796-a4fc-3f644085655a

Schemavoorstelling

 

Wat maakt dit project zo uniek?

  • De oplossing is volledig op maat

Wijzigingen die voor de klant belangrijk zijn worden toegepast op bestaande modules.

  • Kan modulair opgebouwd worden

Dit zorgt voor een eenvoudige installatie en zo kan het systeem telkens opgebouwd worden op basis van de behoeftes per werf.

  • Voorzien van een dedicated VMS (Videomanagementsysteem)

De operator kan het beheer van de camerabeelden volledig naar zijn hand zetten.

  • Communicatie via geïntegreerde Wifi walkietalkies

 

Koffer Walkietalkies

Koffer met wifi walkietalkies

BE SECURE heeft als volwaardige partner met de klant en ons team van jonge gedreven mensen en hun unieke vaardigheden een mooi en uitdagend project opgeleverd. Dat kunnen we ook voor u doen.

Staat uw bedrijf voor een lastig vraagstuk op het vlak van beveiliging? Neem contact op en we werken graag samen met u de passende oplossing uit.

camerabewaking
Privacy voorkeuren
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.