Microtunneling – Bessac

“Bessac is een gespecialiseerd in tunneling en microtunneling. Voor een recent project werkten we aan een oplossing voor hun uitdagende tunnelactiviteiten, met name gericht op microtunneling: het boren van tunnels in diverse ondergronden, waaronder rivieren en stedelijke gebieden. Bessac benaderde BE SECURE omdat de bestaande systemen op de markt niet aan hun behoeften voldeden.”

Hoe konden we helpen?

Het voornaamste probleem voor deze klant was het gebrek aan zicht en communicatie in de tunnels, wat leidde tot problemen in de communicatie en het onvermogen om camerabeelden vanuit de tunnel door te sturen. De kwaliteit van de camerabeelden was vaak ook slecht of het was simpelweg niet mogelijk om beelden vast te leggen.

Bovendien kampten ze met moeilijkheden bij het soepel wisselen van bekabeling voor zowel camera’s als communicatie aan de boorput. Dit resulteerde in extra rompslomp en defecten.

Hoe hebben we het opgelost?

We hebben een oplossing ontwikkeld met communicatiekasten die een draadloos netwerk opzetten. Dankzij dit draadloze netwerk en de integratie van een Walkietalkie-systeem is communicatie in de tunnel en naar boven toe perfect mogelijk.

De verbinding tussen de tunnel en de boorput, evenals binnen de tunnel zelf, is volledig draadloos, ongeacht de lengte, vorm en diameter van de tunnel. Bovendien hebben we Wifi toegevoegd aan het draadloze netwerk, zodat alternatieve communicatiemethoden zoals Whatsapp, Facetime, enzovoort ook mogelijk zijn.

Modulaire kasten

De kasten zijn uitgerust met noodbatterijen en verlichting, zodat het systeem bij stroomuitval blijft functioneren en noodcommunicatie nog steeds mogelijk is. Dit is een essentiële factor op risicovolle bouwplaatsen.

Slechte camerabeelden

Om het probleem van slechte camerabeelden aan te pakken, hebben we hoogwaardige camera’s geïnstalleerd, zowel boven als onder de grond. Alle camera’s zijn van het type PTZ (Pan-Tilt-Zoom), waardoor de operator ze vrij in alle richtingen kan bewegen indien nodig. Bovendien hebben we de camera’s voorzien van een speciale behuizing, waardoor ze met sterke magneten op bestaande structuren kunnen worden geplaatst.

Dankzij de combinatie van het krachtige draadloze netwerk en de hoogwaardige camera’s kan de operator nu heldere en stabiele beelden ontvangen en besturen.

 

Wat maakt dit project zo uniek?

  • De oplossing wordt volledig op maat gemaakt, waarbij alles vanaf een blanco blad wordt ontwikkeld.
  • Belangrijke wijzigingen voor de klant worden toegepast op bestaande modules.
  • De oplossing is zo ontworpen dat het volledig dummyproof is en door de klant zelf gemonteerd en gedemonteerd kan worden.
  • Camerabeelden zijn toegankelijk via een touchscreen in de stuurcontainer en op verschillende apparaten zoals laptops, tablets en smartphone.
  • Een geïntegreerd Walkietalkiesysteem is beschikbaar.
  • Meerdere van deze systemen zijn inmiddels gebouwd en worden wereldwijd ingezet. Er is een diepgaande kennis van hoe microtunneling werven eruit zien.
Contact