Contacteer ons

PROJECT: LANXESS

GLASVEZEL AFDELING

LANXESS is een leider op het gebied van speciaalchemie. De kernactiviteit van LANXESS is de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van chemische halffabricaten, additieven, chemische specialiteiten en kunststoffen. Voor dit project hebben we gewerkt aan een oplossing voor hun glasvezel afdeling, omdat deze omgeving specifieke uitdagingen had en conventionele camera’s an sich niet mogelijk waren.

Bij BE SECURE bedenken we graag oplossingen voor de niet-alledaagse problemen van onze klanten. Omdat we gesterkt zijn door de jarenlange ervaring van ons team kunnen we vaak heel fijne out-of-the-box projecten voor onze klanten opleveren. We zijn er best trots op, en we delen ze daarom graag met u.

Hoe konden we helpen?

De productie van glasvezel is een complex proces, waarbij veel warmte en vocht vrijkomt. Dat op zich maakt zo’n productieomgeving al geen ideale plek voor camera’s. Door de combinatie met rondvliegende kleine deeltjes glasvezel die schade kunnen berokkenen aan de camera’s, vroeg LANXESS ons om een passende oplossing te vinden om deze omgeving toch van camera’s te kunnen voorzien om aan procesbewaking te kunnen doen . Dit project was tevens de start van onze samenwerking met LANXESS, ondertussen 8 jaar geleden.

Hoe hebben we het opgelost?

  • De gepaste camerabehuizing

We zijn meteen op zoek gegaan naar de gepaste camerabehuizing voor dit type omgeving. Een behuizing die de nodige bescherming kon bieden én die voldeed aan onze eigen hoge kwaliteitseisen. Zoiets is dan ook een pak duurder dan camera’s die in een standaard behuizing komen. Onze offerte was hierdoor veel duurder als deze van de concurrent.

In de offertes die we opmaken gaat telkens het nodige research vooraf, want elke situatie is uniek. Ondanks de hogere prijs geloofden we sterk in ons voorstel, en waren we er 100% van overtuigd dat deze speciale behuizing dé oplossing kon bieden voor het uitzonderlijke probleem van LANXESS.

 

Lanxess Project 3

Camera in de speciale behuizing.

  • Proof of Concept

Door onze aannames uitvoerig te testen hebben we LANXESS een Proof of Concept kunnen voorstellen, en kunnen bewijzen dat deze behuizingen hier echt wel nodig waren. De klant was overtuigd van onze doorgedreven kennis en onze offerte werd ondertekend. Sindsdien hebben we niet alleen voor glasvezel maar ook voor andere fabrieken op hun site complexe camera projecten kunnen uitwerken.

 

Lanxess Project

Wat maakt dit project zo uniek?

  • Speciale behuizing

De speciale behuizing die we hebben gebruikt kan ook een uiterst complexe omgeving aan.

  • De oplossing is op maat van de omgeving

Zelfs in de zeer uitdagende omgeving van glasvezel productie kunnen de camera’s optimaal werken.

  • Goedkoper is niet beter

Ook al was onze offerte duurder, het was duidelijk de betere oplossing voor de unieke noden van LANXESS.

Lanxess Project 2

Voorbereiding van de camera’s.

BE SECURE heeft als volwaardige partner met de klant en ons team van jonge gedreven mensen en hun unieke vaardigheden een mooi en uitdagend project opgeleverd. Dat kunnen we ook voor u doen.

Staat uw bedrijf voor een lastig vraagstuk op het vlak van beveiliging? Neem contact op en we werken graag samen met u de passende oplossing uit.

camerabewaking
Privacy voorkeuren
Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door op ‘Ok, ik aanvaard’ te klikken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden van deze website.