Lanxess en Envalior

Procesbewaking

LANXESS en ENVALIOR zijn leider op het gebied van speciaalchemie. De kernactiviteit van LANXESS en ENVALIOR is de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van chemische halffabricaten, additieven, chemische specialiteiten en kunststoffen. Voor dit project hebben we gewerkt aan een oplossing voor hun glasvezel afdeling, omdat deze omgeving specifieke uitdagingen had en conventionele camera’s niet mogelijk waren.

Bij BE SECURE vinden we het een uitdaging om oplossingen te bedenken voor de unieke problemen van onze klanten. Dankzij de jarenlange ervaring van ons team kunnen we vaak innovatieve projecten realiseren die out-of-the-box zijn.

Hoe konden we helpen?

De productie van glasvezel is een complex proces dat gepaard gaat met veel warmte en vocht, waardoor de productieomgeving op zichzelf al geen ideale plek is voor camera’s. Daarbij komt nog de uitdaging van rondvliegende kleine deeltjes glasvezel die schade kunnen veroorzaken aan de camera’s. LANXESS en ENVALIOR vroegen ons benaderd om een passende oplossing te vinden, zodat ze toch camera’s kunnen installeren voor procesbewaking in deze omgeving.

Hoe hebben we het opgelost?

We zijn direct op zoek gegaan naar een behuizingen voor de camera’s die geschikt waren voor deze omgeving. Het moesten behuizingen zijn die voldoende bescherming kon bieden en tegelijkertijd aan onze eigen hoge kwaliteitsnormen voldeed.

Proof of Concept

Door onze aannames grondig te testen, hebben we LANXESS en ENVALIOR een Proof of Concept kunnen presenteren. We konden aantonen dat deze specifieke behuizingen echt noodzakelijk waren in deze omgeving. De klant was overtuigd van onze diepgaande expertise en het project werd succesvol afgerond.

Waar staan we vandaag?

Sindsdien hebben we niet alleen complexe procesbewakingsprojecten met camera’s kunnen realiseren voor glasvezelfabrieken, maar ook voor andere producties op meerdere sites in de haven van Antwerpen. Bij veel van deze projecten werd maatwerk toegepast voor zowel hardware als software, en een aanzienlijk aantal werd uitgevoerd in EX-zones. Onze expertise beperkt zich niet alleen tot complexe procesbewakingsprojecten. Dankzij onze diepgaande kennis van bewakingscamera’s en geavanceerde videomanagementsystemen hebben we voor deze klant een complete bewakingsoplossing kunnen bieden door middel van perimeterbewaking.

Contact