vme uP-site tower

De Up-site Tower, met zijn 42 verdiepingen, staat bekend als de hoogste woontoren van België. Deze imposante site omvat niet alleen de toren zelf, maar ook een uitgestrekt park, meerdere gebouwen en een ondergrondse parkeergarage van 3 verdiepingen. In het verleden waren er al enkele camera’s geïnstalleerd, maar deze kampten met defecten en creëerden veel dode hoeken, waardoor vandalisme een groot probleem was.

Hoe konden we helpen?

Voor de bewoners was het cruciaal om de volledige site in beeld te kunnen brengen, gezien de frequente overlast door ongewenste bezoekers. Daarnaast was het essentieel dat het bewakingsteam een helder overzicht had van alle camerabeelden op een videowall, en dat ze snel beelden konden exporteren om politieonderzoek te faciliteren.

Voordat we een offerte voorstelden, brachten we eerst alle bestaande camera’s in kaart en stelden we een gedetailleerd cameraplan op. We zorgden ervoor dat alle gevoelige zones, in- en uitgangen, liften en trappenhuizen werden bewaakt. Om een optimaal concept te bieden, stelden we een mix van camera’s voor die geschikt waren voor elke specifieke situatie. Op deze manier konden we onze meerwaarde voor de klant aantonen.

Totaaloplossing:

  1. We ontwierpen in overleg met de bewaking een complete videowall, waarmee ze in één oogopslag alle beelden van de hele site konden bekijken. We leverden alle schermen, bouwden op maat gemaakte videowall pc’s en verzorgden de bekabeling.
  2. We creëerden een performant netwerk met meerdere netwerkkasten en racks, om efficiënt te bekabelen en alle bestaande netwerkknooppunten op te lossen.
  3. We verzorgden alle benodigde bekabelingswerken voor het volledige project.
  4. Naast de bekabelingswerken in goten en buizen, legden we ook bekabeling aan in onverharde en verharde grond om buiten camera’s te plaatsen.
  5. We leverden en installeerden masten, inclusief de nodige grondwerken.
  6. Waar er risico was op vandalisme tegen bekabeling, voorzagen we antivandaalgoten en bescherming.
  7. Waar bekabeling niet mogelijk was, bouwden we een professionele, stabiele en veilige draadloze punt-tot-puntverbinding op.

Waar staan we vandaag?

Dankzij het camerabewakingssysteem met meer dan 40 camera’s, hebben de bewakers ter plaatse proactief kunnen werken en zijn 95% van de problemen verdwenen. De bewoners voelen zich terug veilig! Gebruikte merken:

  • Dahua, Hanwha en Mobotix Camera’s
  • Milestone Professional Videomanagement systeem
Contact